Hvad er en IP

Hvorfor offentlig IP?
Normalt benytter netbrugere i Firkantnet en automatisk tildelt privat IP-adresse, som er gyldig internt i netværket. Derved er brugernes computere beskyttet mod virus og hacker-angreb, fordi IP'en ligger bag netværkets fælles firewall.
Det er et godt værn for langt de fleste brugere i bolignettet.

Nogle brugere kan have brug for en internet forbindelse uden om netværkets fælles beskyttelse. Specielt hvis din computer fungerer som webserver eller ftp-server, som andre brugere uden for Firkantnet må have adgang til.
Eller hvis du bruger særlig interaktivitet gennem fx MSN Messenger.
Eller hvis du vil spille online på internettet.

Beskyt din computer
Med offentlig IP har du mange åbne porte. Du er derfor selv ansvarlig for at beskytte dig mod udefrakommende angreb. Som minimum skal du have antivirus og personlig firewall installeret på dit pc-udstyr.